به گزارش بازار مشترک، احسان ثقفی رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران (استصنا) امروز در نشست خبری گفت: نمایشگاهها معمولاً رویدادی فشرده هستند و رویدادهای که در یک سال انجام میشود را در سه روز انجام میدهند انجمن استصنا هم در این نمایشگاه حضور فعالی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه حضور در نمایشگاه پیرامون طرح مسائل صنعت است و برنامهها حول همین محور است و شعار سال را دنبال میکنیم، ادامه داد :۵۰ درصد شرکت کنندگان از اعضای شرکت هستند و ما ۱۵۰ شرکت را در سالنهای ۳۱ a و b ساماندهی کردیم.
ثقفی خاطرنشان کرد: سازندگان در حوزه اقتصاد پیشتاز بودهاند و سربازان این جبهه اقتصادی بودهاند اما مشکلات فراوانی داشتند و دارند که تغییر شکل داده است و بخشی از آن ناشی از عدم داشتن امکانات کافی است.
وی ادامه داد: برای بسیاری از مسائل راهکار داریم اما اکنون عمدهترین مشکل نوسان نرخ ارز و تأمین قطعات اولیه است. همچنین وجود برخی از سامانهها بسیاری از فعالین صنعت را دچار مشکل کرده است.
ثقفی در رابطه با وضعیت صادرات بیان کرد: در حوزه صادرات پروژه پژوهشی وجود داشت که سال گذشته و با حمایت وزارت صمت رونمایی شد. در این پروژه تمامی تجهیزات به شکل تخصصی در حوزه نفت دیده شده که برای صادرات آنها ۳۲ هدف را شناسایی کرده ایم که شامل کشورهای آفریقایی و حوزه خلیج فارس میشود.
ثقفی تصریح کرد: اعزام تیمهای تجاری و میزبانی از تیمهای تجاری خارجی از دیگر اقدامات انجام شده است زیرا صادرات را ابرازی قوی برای صنعت نفت است و ما مجبوریم با برندهای غیر ایرانی محصولات خود را ارائه دهیم.
وی خاطرنشان کرد: موضوع تولید در شعار هر سال تکرار شده که نشان دهنده اهمیت آن است اما از سویی دیگر نیز این تکرار نشان دهنده این است که شاید آنطور که باید و شاید این بخش مورد توجه قرار نگرفته است.
ثقفی توضیح داد: قدم اول برای تولید، سرمایه گذاری است و اگر تولید را حمایت کنیم بخش اشتغال را توسعه داده ایم.
وی با اشاره به موانع صادرات تأکید کرد: مشکل نقلوانتقال پول و محدودیت واردات مواد اولیه بهدلیل تحریمها از اصلیترین موانع شرکتهاست. بسیاری از شرکتها مجبورند با نشان غیرایرانی در بازارها ظاهر شوند که همین عامل چالشهایی بهدنبال دارد.
وی تصریح کرد: باید هزینه تولید را کاهش دهیم و تولید باید صادراتمحور باشد تا بتواند ارزشافزوده ایجاد کند و به ارتقای فناوری کشور کمک کند.
ثقفی افزود: سرمایهگذاران ایرانی داخل و خارج کشور آمادگی سرمایهگذاری دارند، اما نیازمند اعتمادسازی هستند، همچنین پیشنهاد تشکیل صندوق سرمایهگذاری خصوصی با الگوگیری از صندوق تأمین اجتماعی مطرح شده تا منابع بهطور مستقل و مؤثر در مسیر تولید بهکار گرفته شود.
وی با بیان دغدغهها و مشکلات فعالان بخش خصوصی، خواستار توجه واقعی دولت به نقش تشکلها در تصمیمسازیهای کلان اقتصادی شد و گفت: تشکلها پل ارتباطی میان دولت و بخش خصوصی هستند و در کشورهای توسعهیافته به آنها بها داده میشود، اما در کشور ما هنوز آنطور که باید در سیاستگذاریها نقش داده نمیشوند.
رئیس هیئت مدیره استصنا با اشاره به ایده ایجاد «صندوق سرمایهگذاری ملی» با مدیریت بخش خصوصی، آن را از اقدامهای مدبرانه رهبر انقلاب دانست و اظهار کرد: اگر زیرساختهای اعتمادساز فراهم شود و سرمایهگذار نگران مصادره یا بیثباتی نباشد، این صندوق میتواند در تأمین مالی پروژههای کلان نقش مؤثری ایفا کند، به شرط آنکه این صندوق شبیه صندوقهای دولتی فعلی نشود و واقعاً در اختیار بخش خصوصی باشد.
ثقفی صادرات را تنها مسیر رشد اقتصاد کشور در شرایط فعلی دانست و افزود: چه صادرات کالا باشد، چه خدمات فنی و مهندسی، راهی جز توسعه صادرات نداریم. باید یک شورای صادرات تشکیل شود که سکاندار واقعی آن بخش خصوصی باشد و دولت تنها نقش تسهیلگر ایفا کند.
وی با اشاره به تجربیات انجمن در همافزایی میان اعضا گفت: باشگاه مدیران صنعت را ایجاد کردیم تا فضای تعامل غیردولتی و آزاد برای طرح مسائل واقعی صنعت فراهم شود. به نقشآفرینی بانوان نیز توجه ویژهای شده و برنامههایی برای ارتقای جایگاه آنها در صنعت در دست اقدام است.
رئیس هیئت مدیره استصنا همچنین درباره حادثه اخیر در بندر شهید رجایی، با ابراز همدردی با خانواده جانباختگان، از پیگیری وضعیت شرکتهای عضو استصنا خبر داد و تصریح کرد: هنوز گزارشی ارائه نشده و برآورد خسارت در حال انجام است. صنایع نفت و پتروشیمی نیز تحت تأثیر مستقیم این اتفاق قرار گرفتهاند.
دیدگاه ها