به گزارش بازار مشترک از روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تشدید کاهش تولید فولاد کشور در اثر محدودیت‌های برق و گاز، نرخ افت تولید فولاد ایران در ۹ ماهه امسال ۴.۸ درصد بود که در آمار ۱۰ ماهه به ۵.۵ درصد رسید و در آمار ۱۱ ماهه به ۶.۷ درصد افزایش یافته است.

وضعیت ناترازی انرژی باعث شد تا تولید فولاد میانی نیز با افت چشمگیری مواجه شود. در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳، تولید فولاد میانی دو میلیون تن معادل ارزش یک میلیارد دلار کاهش یافت. تولید کنسانتره سنگ‌آهن یک روند صعودی را طی کرد و به رشد ۶٫۱ درصدی رسید.

تولید گندله سنگ‌آهن، افت ۲٫۱ درصدی و تولید بیلت و بلوم، کاهش قابل توجه ۸٫۴ درصدی را به ثبت رساند. تولید ورق سرد و اسلب نیز به ترتیب افت ۱٫۶ درصدی و ۳٫۹ درصدی را پشت‌ سر گذاشتند. علاوه بر تمام این موارد، تولید میلگرد نیز به دلیل رکود بازار و کاهش صادرات معادل ۴٫۸ درصد منفی بود.

صادرات فولاد افت ۱۳ درصدی را ثبت رساند

آن‌طور که آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان می‌دهد، در بخش صادرات فولاد نیز مشکلات متعددی وجود دارد. طبق آخرین آمار، ارزش صادرات زنجیره فولاد به ۶ میلیارد و ۳۵ میلیون دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۸۹۲ میلیون دلار معادل ۱۳ درصد کاهش داشته است؛ این وضعیت در حالی است که در آمار ۹ ماهه، میزان افت صادرات زنجیره فولاد ۷۹۲ میلیون دلار گزارش شده بود.

براساس این آمار، شمش و اسلب به‌ عنوان اصلی‌ترین محصولات صادراتی زنجیره فولاد، به ترتیب ۱۷ درصد و ۲۹ درصد از نظر حجم صادرات کاهش داشتند. حجم صادرات مقاطع طویل و آهن اسفنجی نیز رشد ۱۴ درصدی را تجربه‌ کرده‌اند.

 

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را از طریق فرم زیر اسال نمایید

نظرسنجی

مارا دنبال کنید