به گزارش بازار مشترک، مطابق ماده ۳ قانون صادرات و واردات هر شخص اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی برای صادرات و واردات باید کارت بازرگانی داشته باشد، چرا که تجارت در سطح بین المللی نیازمند اخذ کارت بازرگانی است. این کارت از طریق اتاق بازرگانی ایران که در واقع تشکلی از تجار و بازرگانان است، با یکسری شرایط خاص صادر می شود.

برای کلیه شخصیت های حقیقی یا حقوقی که علاقمند به صادرات یا واردات کالا و خدمات به کشور هستند، در اختیار داشتن کارت بازرگانی معتبر الزامی است. 

کارت بازرگانی چیست؟
اولین تعریف کارت بازرگانی، مجوزی است که به اشخاص دارنده آن(حقیقی و حقوقی) اجازه می دهد تا تجارت خارجی داشته باشد و اقلام مورد نظر خود را صادر یا وارد کشور نماید. 
کارت بازرگانی برای انجام فعالیت های بازرگانی و تجاری است. دارنده آن، به عنوان تاجر رسمی شناخته شده و کلیه الزمات قانونی و تشریفات مربوط به واردات و صادرات کالا را باید رعایت کند. این فرد حق قانونی برای واردات و صادرات کالاهای مجاز را دارد.
البته، صدور کارت بازرگانی موکول به آن است که بازرگانان مؤسسه یا شرکت خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت کرده باشد. در شرکت‌های تجارتی کارت بازرگانی بنام مدیر مسئول شرکت صادر می‌شود.
بازرگانانی که تقاضای صدور کارت بازرگانی می‌نمایند باید طبق فرم‌های چاپ شده از طرف اتاق بازرگانی اطلاعات مربوط به تجارت خود را به اتاق بازرگانی بدهند و از طرف دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی تایید شوند.

باید توجه داشت که صدور کارت بازرگانی برای بازرگانان و شرکت‌های خارجی منوط به معامله متقابل است. یعنی در صورتی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی داده می‌شود که کشور آنها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی دهند.

چگونه کارت بازرگانی بگیرم؟

  • وارد سایت اتاق بازرگانی ایران می شویم.
  • از قسمت عضویت و کارت بازرگانی قسمت ثبت نام جهت صدور کارت عضویت و بازرگانی را انتخاب کرده، سپس پس از انتخاب گزینه مناسب نسبت به ثبت درخواست صدور، تمدید یا تغییر کارت عضویت یا بازرگانی اقدام کنید.

جهت توضیح بیشتر باید به این نکته اشاره کنم که کارت بازرگانی بسیار معتبر است و اعتبار آن موارد بالا که توضیح داده شد را شامل می شود، اما در مورد کارت عضویت باید بدانید که گرفتن این کارت هیچ اعتباری شامل حال شما جهت تجارت نخواهد داشت و صرفا جهت عضویت در اتاق بازرگانی ایران است.

مراحل ثبت درخواست (اخذ کارت بازرگانی) به صورت زیر است:

1- ثبت اطلاعات فردی که شامل اطلاعات هویتی می شود:

  • کپی برابر اصل شناسنامه
  • کپی برابر اصل کارت ملی
  • گواهی سوء پیشینه 
  • چاپ فرم های الکترونیکی مربوطه ، مراجعه به سازمان و اخذ گواهی های مورد نیاز

2- تکمیل اطلاعات پرونده و پس از اسکن تصویر مدارک، بارگذاری فایل های مربوطه

3- با ثبت درخواست و تایید نهایی، پرونده به صورت الکترونیکی برای اتاق مربوطه ارسال می گردد.

4- بررسی پرونده به صورت غیر حضوری.

براي دريافت كارت بازرگاني از دو سايت زیر می توانید اقدام كنيد كه اين سايت ها بر اساس روال قانوني جزو سريع ترين راه ها براي دريافت كارت بازرگاني  محسوب می شوند:

سامانه توسعه تجارت
سامانه اتاق بازرگاني

کارت بازرگانی به هر ۲ صورت حقیقی و حقوقی (شرکتی) قابل اخذ می باشد که البته برای هر کدام مدارک و شرایط خاصی نیاز می باشد.

به شرط آن که کلیه شرایط برای هر دو شخص (حقیقی و حقوقی) مهیا باشد یعنی یک شخص نیاز به دو کارت بازرگانی دارد در واقع هم می تواند به عنوان مدیرعامل یک شرکت بازرگانی، کارت بازرگانی را اخذ کند و هم به عنوان یک شخص (حقیقی) یعنی یک تاجر نسبت به اخذ کارت بازرگانی اقدام نماید.

مدارک دریافت کارت بازرگانی مخصوص اشخاص حقیقی

  1. داشتن حداقل سن ۲۳سال تمام
  2. مدارک هویتی شامل (فتوکپی شناسنامه و کارت ملی) 
  3. چهار قطعه عکس 6*4 (جدید ، تمام رخ ، ساده ، رنگی و با پشت زمینه سفید)
  4. اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان ( افرادی که ۵۵ سال تمام داشته باشند از ارائه پایان خدمت معاف می باشند) 
  5. اصل مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم متوسطه) مدارک خارج از کشور پس از ارزشیابی (دانش آموختگان وزارت علوم مورد پذیرش می باشد .)
  6. اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی که به گواهی اداره ثبت شرکتها رسیده باشد.
  7. اصل گواهی پلمپ دفاتر، از اداره ثبت شرکتها
  8. اصل گواهی عدم سوء پیشینه.
  9. داشتن کد اقتصادی جدید.
  10. اخذ مفاصا حساب مالیات (ماده ۱۸۶)
  11. گواهی حسن حساب بانکی و نداشتن چک برگشتی. 
  12. ارائه اصل مدرک و کپی سند مالکیت ۶ دانگ و یا اجاره نامه ملکی تجاری یا اداری.

تذکرات کلیدی:

  • کارمندان تمام وقت دستگاه های دولتی نمی توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.
  • ارائه حداقل مدرک تحصیلی دیپلم الزامی است.
  • حضور متقاضی یا نماینده قانونی(وکیل) او در مرحله برابراصل و تحویل کارت الزامی است.
  • برای هر واحد ملکی فقط یک کارت بازرگانی صادر می گردد. (اختصاصی)
  • حضور متقاضی در کلاس‌های آموزشی براساس نوع مدرک تحصیلی پس از مراجعه به اتاق بازرگانی الزامی میباشد.
  • کلیه مدارک در محل اتاق بازرگانی برابر اصل می گردد.
  • متقاضیان درانتخاب رشته فعالیت های خاص درزمان تکمیل اطلاعات ثبت نامی از طریق سایت اتاق بازرگانی دقت نمایند که رشته های انتخاب شده در راستای نیازهای وارداتی آنان باشد زیرا تنها واردات در چهارچوب رشته های انتخابی امکان پذیر خواهد بود، البته برای صادرات کالا محدودیتی وجود ندارد.
     

مدارک دریافت کارت بازرگانی مخصوص اشخاص حقوقی

اشخاص حقوقی با معرفی نماینده، با رعایت کلیه مواردی که در بالا ارائه شد به انضمام موارد زیر، می توانند نسبت به دریافت کارت بازرگانی حقوقی اقدام کنند.

در خصوص شرکت های با مسئولیت محدود: ارائه ۲ برگ کپی تقاضانامه ثبت شرکت های داخلی و شرکت نامه رسمی که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت ها باشد الزامی است.

در خصوص شرکت های سهامی خاص و عام: ارائه ۲ برگ کپی اظهارنامه ثبت شرکت های سهامی خاص یا عام که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت ها باشد الزامی است.

متقاضی که از طرف شخصیت حقوقی معرفی می شود (مثلا مدیرعامل شرکت)، می بایست اصل و کپی گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل که از زمان صدور آن ۶ ماه بیشتر نگذشته باشد را ارائه کند.

هم چنین، دریافت و تکمیل فرم های زیر نیز الزامی خواهد بود:

الف ) دو صفحه فرم عضویت اتاق
ب ) ۲ برگ فرم مشخصات بازرگانی (تایپ کامل فارسی)
ج)  اصل و کپی مفاصا حساب مالیاتی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم مبنی بر بلامانع بودن صدور کارت بازرگانی.
د) ۲ برگ روزنامه رسمی یا کپی آن در مورد تاسیس و کلیه تغییرات شرکت تا این تاریخ ، موضوع فعالیت شرکت باید صادرات و واردات باشد.
ه) اصل کارت ملی مدیرعامل جهت برابر با اصل نمودن و دو سری کپی از پشت و روی آن

اعتبار کارت های بازرگانی

کارت های بازرگانی به صورت یک ساله و ۵ ساله طبق سابقه بازرگان و یا تاجر مربوط صادر خواهند شد.

نکته پایانی

در سال های اخیر، بارها در رسانه ها درباره افرادی که کارت بازرگانی خود را در اختیار دیگران قرار می دهند و با برگه های مالیاتی میلیاردی روبرو می شوند یا کسانی که با کارت بازرگانی به نام پیر مردها و پیر زن های روستایی، کالای لوکس میلیاردی خرید و فروش می کنند و فرار مالیاتی دارند، مواجه شدیم.
هستند افرادی که با ۲ میلیون، کارت بازرگانی خود را اجاره می دهند و با آن واردات چند هزار میلیارد تومانی انجام می شود و نظام بانکی و مالی و گمرکی کشور را با اخلال روبرو می کنند.
 

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را از طریق فرم زیر اسال نمایید

نظرسنجی

مارا دنبال کنید