بازار مشترک: طبق داده‌های سال 2021 استاتیستا ، 10 کشور بر منابع طبیعی جهانی تسلط دارند که هر کدام دارای ذخایر عظیمی هستند که برای صنایع مختلف حیاتی هستند.

75 تریلیون دلار منابع طبیعی روسیه
روسیه با داشتن منابع طبیعی به ارزش 75 تریلیون دلار پیشتاز این لیست است که عمدتاً از زغال سنگ، گاز طبیعی، نفت و فلزات خاکی کمیاب تشکیل شده است. در پایان سال 2018، وزارت منابع طبیعی و محیط زیست روسیه ذخایر معدنی این کشور را تقریباً 1.44 تریلیون دلار ارزیابی کرد.

از نظر سهم جهانی، روسیه در زمینه گاز طبیعی بی بدیل است و دارای بزرگترین ذخایر اثبات شده جهان با 1.32 کوادریلیون فوت مکعب تا سال 2020 است که تقریباً 20 درصد از کل جهان است. 

غول های منابع دیگر
ایالات متحده با منابع طبیعی 45 تریلیون دلاری از جمله زغال سنگ، چوب و الوار، گاز طبیعی و فلزات با ارزش مانند طلا در رتبه دوم قرار دارد.

 

در عربستان سعودی و کانادا، ثروت نفت محرک منابع طبیعی است و این کشورها در رتبه های سوم و چهارم این فهرست قرار دارند. عربستان سعودی با میادین عظیم نفتی خود پیشرو در بازارهای جهانی انرژی بوده است. از سوی دیگر، کانادا نیز از ذخایر قابل توجهی اورانیوم بهره می برد و خانه برخی از بزرگترین شرکت های چوب جهان است.

ایران کشور دیگری در منطقه خاورمیانه است که در این فهرست جای دارد. در ایران نفت و گاز بیشترین سهم را در قسمت منابع طبیعی دارد. هرچند ایران در زمینه مس و آهن نیز معادن زیادی دارد. 

در پایین‌تر از فهرست، چین دارای ذخایر زغال‌سنگ عظیمی است که آن را به عنوان برترین تولیدکننده این سوخت معرفی می‌کند.

برزیل و استرالیا غنی از مواد معدنی، تولیدکنندگان اصلی فلزاتی مانند سنگ آهن هستند، در حالی که استرالیا نیز صادرکننده برتر زغال سنگ است.

 

ترجمه: فرزاد درگاهی 

منبع: www.visualcapitalist.com

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را از طریق فرم زیر اسال نمایید

نظرسنجی

مارا دنبال کنید