به گزارش بازار مشترک از ایلنا، سجاد سیاهکارزاده، مدیرعامل منطقه آزاد انزلی در حاشیه نمایشگاه اینوکس با اشاره به میزان صادرات از این منطقه اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون ١٨ میلیون یورو صادرات انجام شده در حالیکه این عدد در ١٢ ماه سال گذشته ١۵ میلیون یورو بوده که خوشبختانه با توجه به توسعه مساحت منطقه آزاد انزلی، اعداد مربوط به صادرات تولیدات منطقه افزایش پیدا کردهاست.
وی ادامه داد: در این مدت بندر کاسپین فعالتر بوده و با اتصال بندر کاسپین به راه آهن سراسری که از خردادماه به بهرهبرداری، شاهد استقبال صاحبان بار از این مسیر بودیم بطوریکه تنها در بخش حمل سیمان ١۵ هزار تن بار از روسیه به اوراسیا از این مسیر ترانزیت شد.
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی با اشاره به فرصتهای سرمایهگذاری در این منطقه گفت: ١٣۵ بسته فرصت های سرمایه گذاری به ارزش ٢٠ هزار میلیارد تومان تهیه و ارایه شده و همچنین در این نمایشگاه با رویکرد فناورانه ٢٠ بسته سرمایه گذاری هم به مجموع بستهها اضافه شد و در نهایت امروز ١۵۵ بسته سرمایهگذاری به ارزش ۴٠ هزار میلیارد تومان در اختیار سرمایهگذاران قرار دارد.
وی در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه چرا با وجود کریدور شمال-جنوب و اتصال بندر کاسپین به شبکه سراسری ریلی، روسیه برای ترانزیت بارهای خود به هند این مسیر را انتخاب نکرد، تاکید کرد: حجم تبادلات تجاری روسیه در دریای خزر تنها ١٠ درصد است و باید بپذیریم که تغییر سیاست روسیه و همچنین ایجاد زیرساختهای مناسب با این سیاستها زمان میبرد. ما در انزلی کاملا آمادگی این را داریم که کریدور شمال جنوب فعال کنیم و در این باره تسهیلاتی هم قائل شدهایم و همچنین اگر روسها در انزلی سرمایه گذاری کنند حاضر به همکاری با روسها هستیم .
سیاهکارزاده ادامه داد: طبق آخرین مذاکرات، میبینم که روسها به طور قابل توجهی به اقتصاد ایران ورود نکردند و نه اینکه فقط در انزلی و مسیر ترانزیتی ایران حاضر نباشند. اما برآورد ما این است پیگیریها برای افزایش همکاری با روسها به نتیجه میرسد روس ها تجارت از مسیر ایران را افزایش میدهند اما اقدامات در این باره باید در سطح بینالمللی انجام شود.
وی تاکید کرد: درباره افزایش سهم تجارت روسها از مسیر ایران ناامید نیستیم مشوقهایی را هم به روسها پیشنهاد دادهایم.
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی همچنین با اشاره به مساحت این منطقه گفت: با توسعه منطقه آزاد میتوانیم اراضی بیشتری در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار بدهیم و قرار بر این است که در اراضی جدید سه شهرک صنعتی جدید احداث شود و همچنین فرودگاه سردار جنگل رشت به اراضی جدید منطقه آزاد ملحق شده که این خود مزیتی برای منطقه آزاد محسوب میشود.
با کشورهای عضو اکو بانک مشترک افشور راه اندازی میکنیم
همچنین حسین گروسی، مدیرعامل منطقه آزاد ماکو با بیان اینکه تراز تجاری این منطقه مثبت بوده اظهار داشت: طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی میزان صادرات ا این منطقه یک میلیارد و ۴۵٠ میلیون دلار بوده که ١۶٠ میلیون دلار آن صادرات تولیدات منطقه است.
وی همچنین در پاسخ به سوال ایلنا درباره جذب سرمایه گذار خارجی گفت: جذب دو نوع سرمایه گذار خارجب مد نظر است اول سرمایه گذار با تابعیت خارجی که با سزماتیق ترکیه و هند در حال مذاکره هستیم و گروه دیگر سرمایه گذاران ایرانیان مقیم کشورهای خارج هستند که علاقه دارند در کشور خود سرمایهگذاری کنند و برای جذب سرمایهگذاری خارجی و همچنین ایرانی خارج از کشور مشوقهایی ارایه میدهیم.
گروسی ادامه داد: طبق برآوردها پتانسیل جذب سرمایه گذار خارجی از ۴ میلیارد تا ٢٠ میلیارد دلار را داریم که حتی حداقل جذب ١٠ درصد آن هم قابل قبول است.
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو افزود: در حال حاضر ۵٠ میلیون دلار با سرمایه گذار ترکیه قرارداد منعقد شده که اخیرا ۶٠ میلیون دلار دیگر به آن اضافه شد.
گروسی تاکید کرد: راهاندازی بانک افشور یکی از برنامههای منطقه آزاد اروند است که بزودی با کشورهای عضو اکو این بانک مشترک افشور را راه اندازی میکنیم .
دیدگاه ها