توجه: 
1- فعالیت در بازار فارکس، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران قانونی نیست.
2- ما در پایگاه خبری بازار مشترک، تنها به آموزش فارکس برای فارسی زبانان در سراسر جهان می پردازیم و هیچ گونه فعالیتی دیگری در این بازار مالی نداریم. (اسامی کارگزاری های اعلام شده در مطالب آموزشی صرفا جهت بررسی و استفاده از دموهای آموزشی آن ها است) 
3- بازار فارکس، بازار خطرناکی است و اگر اشتباه کنید ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید. پس حتما با آموزش درست و آگاهی پای به این بازار بگذارید. 

 

آموزش اندیکاتور مومنتوم- بخش 01

 

 


بیشتر بخوانید:

آموزش فارکس (0 تا 100 آموزش فارکس)

آموزش اندیکاتورهای تکنیکال در فارکس، بورس و ارزهای دیجیتال

 


 

 

 

اندیکاتور مومنتوم یکی دیگر از ابزارهای تکنیکال و یک اندیکاتور پیشرو است. مومنتوم به معنی اندازه حرکت است. این اندیکاتور سرعت تغییر قیمت را اندازه‌گیری می‌کند و به عنوان شاخصی پیشرو برای شناسایی تغییرات روند به کار گرفته می‌شود. منظور از پیشرو بودن مومنتوم این است که این اندیکاتور می‌تواند به سرعت آینده بازار را پیش‌بینی کند. از خط مومنتوم می‌توان به تنهایی برای تشخیص رفتار قیمت در آینده استفاده کرد، زیرا یک اندیکاتور پیشرو است و در حقیقت تغییرات قیمت از تغییرات مومنتوم پیروی می‌کنند.

می‌توان از اندیکاتور مومنتوم برای تغییرات و بازگشت روند استفاده کرد. مقدارهای بسیار بالا و مثبت مومنتوم نشانگر محدوده اشباع خرید و مقادیر منفی و بسیار پایین آن، نشان دهنده محدوده اشباع فروش هستند. اندیکاتور مومنتوم مانند یک نوسانگر عمل می‌کند و در دسته اسیلاتورها قرار گرفته است. بدین منظور در بازاری که روند قوی دارد، مومنتوم نیز سریع حرکت می‌کند. ولی وقتی‌که سرعت روند بازار کم می‌شود، مومنتوم نیز کاهش می‌یابد. بدین ترتیب محدوده اشباع خرید یا فروش در این اندیکاتور زمانی ایجاد می‌شود که روند بازار در قوی‌ترین حالت خود قرار داشته باشد.

هم چنین اندیکاتور مومنتوم پیشرفت یا پسرفت در قیمت‌ها را هدایت می‌کند، بدین معنی زمانی که روند صعودی/نزولی بازار هنوز هم ادامه دارد (قبل از اینکه به پایان برسد)، خط مومنتوم متوقف می‌شود و در جهت مخالف حرکت می‌کند. در حالی که روند بازار تازه به پایان رسیده است و هنوز روند معکوس آغاز نشده است. اگر مومنتوم مثبت و مقدار آن بیشتر باشد، نشانگر قوی بودن روند صعودی است. در مقابل هر چقدر مقدار اندیکاتور منفی‌تر باشد، نشان دهنده قدرت روند نزولی است.

برای محاسبه مومنتوم می‌توان از هر بازه زمانی استفاده کرد. هر چه تعداد دوره مومنتوم کوچک‌تر باشد، مومنتوم به نوسانات کوتاه‌مدت حساس‌تر خواهد شد. ولی اگر دوره زمانی اندیکاتور زیاد باشد، نوسان‌های مومنتوم یکنواخت‌تر خواهند بود. فرض کنید مومنتوم ۱۴ روزه در فضای نامحدودی از نمودار نوسان می‌کند. اگر قیمت پایانی بازار بالاتر از قیمت پایانی ۱۴ روز پیش باشد، مقدار مومنتوم مثبت خواهد بود. اما درصورتی‌که قیمت پایانی کمتر از قیمت پایانی ۱۴ روز پیش باشد، مومنتوم منفی خواهد بود.

 

 

اضافه کردن اندیکاتور مومنتوم به چارت در متاتریدر

منبع: iranbourseonline

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را از طریق فرم زیر اسال نمایید

نظرسنجی

مارا دنبال کنید