توجه: 
1- فعالیت در بازار فارکس، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران قانونی نیست.
2- ما در پایگاه خبری بازار مشترک، تنها به آموزش فارکس برای فارسی زبانان در سراسر جهان می پردازیم و هیچ گونه فعالیتی دیگری در این بازار مالی نداریم. (اسامی کارگزاری های اعلام شده در مطالب آموزشی صرفا جهت بررسی و استفاده از دموهای آموزشی آن ها است) 
3- بازار فارکس، بازار خطرناکی است و اگر اشتباه کنید ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید. پس حتما با آموزش درست و آگاهی پای به این بازار بگذارید. 

 

آموزش اندیکاتور R% ویلیامز - بخش 01

 

 


بیشتر بخوانید:

آموزش فارکس (0 تا 100 آموزش فارکس)

آموزش اندیکاتورهای تکنیکال در فارکس، بورس و ارزهای دیجیتال

 


 

بازه این اندیکاتور محدوده ۰ تا -۱۰۰ است. از این اندیکاتور می‌توان برای یافتن نقاط ورود و خروج معاملات استفاده کرد. اندیکاتور %R بسیار شبیه به اسیلاتور Stochastic است و به همان روش استفاده می‌شود. این اندیکاتور قیمت بسته شدن سهام (طلا، فارکس، ارز دیجیتال و …) را با یک بازه زمانی خاص، به طور معمول ۱۴ کندل مقایسه می‌کند.

 

اضافه کردن اندیکاتور ویلیامز %R به چارت متاتریدر

برای اضافه کردن این اندیکاتور به نمودار مطابق تصویر زیر عمل می‌کنیم. ابتدا در منوی بالای متاتریدر (MT4) گزینه insert را کلیک کنید و سپس مراحل را مطابق شکل زیر پیگیری کنید تا اندیکاتور %R روی چارت قرار بگیرد.

 

 

اضافه کردن اندیکاتور به نمودار قیمتی در نرم افزار متاتریدر چهار

بعد از انتخاب گزینه اسیلاتور ویلیامز %R پنجره زیر باز می‌شود که می‌توانید دوره اندیکاتور و رنگ آن را تعیین کنید:

شما می توانید از پنجره تنظیمات اندیکاتور برای تغییرات دلخواه در نحوه محاسبه و نمایش اندیکاتور استفاده کنید

%R ویلیامز به شما چه می‌گوید؟

اندیکاتور ویلیامز %R بین سطوح ۰ تا -۱۰۰ نوسان می‌کند و به معامله‌گر می‌گوید که میزان تفاوت قیمت فعلی نسبت به بالاترین قیمت در ۱۴ روزه گذشته (یا ۱۴ دوره گذشته) چه میزان است. اگر اندیکاتور بین ۰ تا -۲۰ قرار داشته باشد، می‌توان گفت بازار وارد محدوده اشباع خرید شده است. اگر اندیکاتور بین سطوح -۸۰ تا -۱۰۰ نوسان کند، نشانگر ورود دارایی به محدوده اشباع فروش است.
بدین ترتیب زمانی که اندیکاتور %R ویلیامز زیر خط -۸۰ باشد و این خط را به سمت بالا قطع کند، می‌تواند نشان دهنده شروع روند صعودی جدید باشد. هم چنین اگر این اندیکاتور در محدوده اشباع خرید (بالای خط -۲۰) قرار داشته باشد و این خط را به صورت نزولی و به سمت پایین قطع کند، انتظار می‌رود که شاهد شروع حرکت نزولی جدید در بازار باشیم.

این اندیکاتور می‌تواند قدرت یا مومنتوم روند بازار را هم مشخص کند. به طور مثال در طول یک روند صعودی قوی، بازار چندین بار به محدوده منفی ۲۰ یا بالای آن عبور می‌کند. اگر در چنین شرایطی اندیکاتور پایین بیاید و نتواند دوباره به بالای منفی ۲۰ واحد عبور کند، نشانگر تضعیف قدرت خریداران است و شاید سقوط قیمتی شدیدی در پیش باشد. یا اگر بازار در روند نزولی قوی قرار داشته باشد، اندیکاتور ویلیامز %R چندین بار به محدوده منفی ۸۰ یا زیر آن سقوط خواهد کرد. اما اگر اندیکاتور دیگر توان سقوط به این محدوده را نداشته باشد، به این معنی است که قدرت روند نزولی تضعیف شده و به زودی شاهد بازگشت صعودی قیمت‌ها در بازار خواهیم بود.

نکته‌ای که در استفاده از این اندیکاتور باید به خاطر بسپارید این است که سطوح اشباع خرید و فروش اندیکاتور %R به معنی بازگشت روند در آینده نزدیک نیست. در واقع سطوح اشباع خرید و فروش تنها کمک می‌کنند تا قدرت روند بازار مشخص شود. به طور مثال وقتی روند بازار صعودی است، رسیدن اندیکاتور به محدوده اشباع خرید تنها تأییدی بر قدرت روند صعودی بازار است. علاوه بر این نباید سیگنال‌های اندیکاتور %R را به تنهایی استفاده کرد. اکثر سیگنال‌های این اندیکاتور کاذب هستند، چون‌که این اندیکاتور تنها نوسانات قیمتی ۱۴ کندل را بررسی می‌کند.

 

 

منبع: iranbourseonline

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را از طریق فرم زیر اسال نمایید

نظرسنجی

مارا دنبال کنید