توجه: 
1- فعالیت در بازار فارکس، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران قانونی نیست.
2- ما در پایگاه خبری بازار مشترک، تنها به آموزش فارکس برای فارسی زبانان در سراسر جهان می پردازیم و هیچ گونه فعالیتی دیگری در این بازار مالی نداریم. (اسامی کارگزاری های اعلام شده در مطالب آموزشی صرفا جهت بررسی و استفاده از دموهای آموزشی آن ها است) 
3- بازار فارکس، بازار خطرناکی است و اگر اشتباه کنید ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید. پس حتما با آموزش درست و آگاهی پای به این بازار بگذارید. 

 

آموزش اندیکاتور RSI - بخش 07

 

 


بیشتر بخوانید:

آموزش فارکس (0 تا 100 آموزش فارکس)

آموزش اندیکاتورهای تکنیکال در فارکس، بورس و ارزهای دیجیتال

 


 

 

در بخش هفتم آموزش اندیکاتور RSI به بررسی دامنه نوساناتی به غیر از ۳۰ و ۷۰ می پردازیم. در بازار های روند دار یا uptrend & downtrend markets می توان دامنه نوسانات دیگری در این اندیکاتور تکنیکال را استفاده نمود.

در کتاب “تحلیل تکنیکال برای معامله‌گران حرفه‌ای”، Constance Brown به این نکته اشاره می‌کند که اسیلاتور RSI همواره بین صفر و صد حرکت نمی‌کند. او در این کتاب دامنه جدیدی برای نوسانات RSI در بازارهای روند دار تعریف کرده است. دامنه نوسانات RSI در بازارهای روند دار بدین شکل است:

روند صعودی uptrend :

نوسانات اندیکاتور RSI معمولاً بین ۴۰ تا ۹۰ واحد است. در روندهای صعودی معمولاً محدوده بین ۴۰ تا ۵۰ واحد اندیکاتور RSI، محدوده حمایتی بازار است. یعنی با رسیدن بازار به این محدوده می‌توان انتظار بازگشت صعودی بازار و احیای روند صعودی را داشت.

روند نزولی downtrend :

دامنه نوسانات اندیکاتور RSI در روندهای نزولی بین ۱۰ تا ۶۰ واحد است. محدوده ۵۰ تا ۶۰ واحدی در نقش مقاومت عمل می‌کند. یعنی زمانی که بازار در روند نزولی قرار دارد، با رسیدن اندیکاتور RSI به محدوده ۵۰ تا ۶۰ واحدی بایستی انتظار بازگشت نزولی و احیای روند نزولی را داشت.

 

در روند نزولی محدوده ۵۰ تا ۶۰ واحد اندیکاتور RSI محدوده مقاومتی بازار است

در نمودار روزانه دلار نیوزیلند روند نزولی در جریان است. به واکنش اندیکاتور RSI به سطوح ۵۰-۶۰ واحدی دقت کنید. هر بار که اندیکاتور RSI به این محدوده رسیده، شاهد بازگشت نزولی بازار بوده‌ایم.

این بازگشت نزولی با روند نزولی بازار همخوانی دارد. هر چند سیگنال دقیقی در این سطوح صادر نمی‌شود، اما اندیکاتور RSI به ما هشدار می‌دهد که در معاملات از سطوح ۵۰-۶۰ واحدی اندیکاتور RSI احتیاط کنیم. چون‌که اگر روند نزولی قدرت خود را حفظ کرده باشد، بهترین محل برای بازگشت نزولی، محدوده ۵۰-۶۰ واحدی خواهد بود.

 

 در روند های صعودی محدوده ۴۰ تا ۵۰ واحدی اندیکاتور RSI محدوده حمایتی بازار است

در نمودار بالا روند صعودی ملایمی (با شیب ۴۵ درجه) دیده می‌شود. زمان بازگشت‌های صعودی نمودار قیمتی را با اندیکاتور RSI مقایسه کنید. نمودار قیمتی در روند صعودی قرار دارد، اما در تمامی اصلاح‌های نزولی، اندیکاتور RSI تنها تا محدوده ۴۰-۵۰ واحدی پایین آمده است. در اینجا باید توجه کرد که در دو مورد، اندیکاتور RSI به زیر محدوده ۴۰-۵۰ واحدی (محدوده حمایتی اندیکاتور RSI) نفوذ کرده است.

اما در ادامه بازار به حرکات صعودی ادامه داده و اندیکاتور RSI هم به بالای ۴۰-۵۰ واحد بازگشته است. به همین دلیل است که همیشه توصیه می‌شود از اندیکاتور RSI در کنار نمودار قیمتی استفاده کنید، اندیکاتور RSI صرفاً نقش اطلاع دهی به معامله‌گر را دارد. در واقع شما با دیدن اندیکاتور RSI در محدوده ۴۰-۵۰ واحدی و درک این موضوع که روند بازار صعودی است، تنها به این نتیجه می‌رسید که شاید زمان پایان اصلاح نزولی فرار رسیده است. اما آیا می‌توان تنها از این دید وارد معامله خرید شد؟

 

 

 

کاربرد خط میانی در اندیکاتور RSI

منبع: iranbourseonline

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را از طریق فرم زیر اسال نمایید

نظرسنجی

مارا دنبال کنید