توجه: 
1- فعالیت در بازار فارکس، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران قانونی نیست.
2- ما در پایگاه خبری بازار مشترک، تنها به آموزش فارکس برای فارسی زبانان در سراسر جهان می پردازیم و هیچ گونه فعالیتی دیگری در این بازار مالی نداریم. (اسامی کارگزاری های اعلام شده در مطالب آموزشی صرفا جهت بررسی و استفاده از دموهای آموزشی آن ها است) 
3- بازار فارکس، بازار خطرناکی است و اگر اشتباه کنید ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید. پس حتما با آموزش درست و آگاهی پای به این بازار بگذارید. 

 

آموزش اندیکاتور RSI - بخش 06

 

 


بیشتر بخوانید:

آموزش فارکس (0 تا 100 آموزش فارکس)

آموزش اندیکاتورهای تکنیکال در فارکس، بورس و ارزهای دیجیتال

 


 

 

در بخش ششم آموزش اندیکاتور RSI به بررسی سیگنال های بازگشت منفی و مثبت (Positive-Negative Reversals) در این اندیکاتور می پردازیم. بازگشت‌های منفی و مثبت توسط Andrew Cardwell به کاربردهای اندیکاتور RSI اضافه شدند. بازگشت‌های منفی و مثبت درست مخالف واگرایی است. بایستی توجه داشت که دیدگاه Cardwell نسبت به اندیکاتور RSI با دیدگاه‌های Wilder متفاوت است. این مسئله باعث می‌شود تا اکثر افرادی که با مفهوم بازگشت‌های منفی-مثبت آشنا می‌شوند، سردرگم شوند.

بایستی توجه داشت که در واگرایی‌ها تمرکز اصلی به اندیکاتور RSI است. یعنی این اندیکاتور RSI است که کف‌ها یا اوج‌های تشکیل شده در نمودار قیمتی را تائید می‌کند. اما در بازگشت‌های منفی و مثبت، توجه اصلی به حرکات قیمتی بازار است. یعنی این نحوه تشکیل کف‌ها و اوج‌های قیمتی در بازار است که کف و اوج‌های RSI را تائید یا نقض می‌کنند.

سیگنال بازگشت مثبت Positive Reversal

در بازگشت مثبت، اندیکاتور RSI کف‌های قیمتی پایین‌تری را تشکیل می‌دهد، اما حرکات قیمتی بازار در حال تشکیل کف‌های قیمتی بالاتری هستند. این کف‌های قیمتی در سطوح اشباع تشکیل نمی‌شوند، بلکه معمولاً بین ۳۰ تا ۵۰ واحد اندیکاتور RSI ظاهر می‌شوند.

سیگنال بازگشت منفی Negative Reversal

در بازگشت منفی، اندیکاتور RSI اوج‌های بالاتری را ثبت می‌کند، اما نمودار قیمتی در حال تشکیل اوج‌های پایین‌تری است. معمولاً اوج‌های RSI بین ۵۰ تا ۷۰ واحد تشکیل می‌شوند.
اما مفهوم اصلی بازگشت‌های منفی و مثبت چیست؟ در بازگشت‌های منفی، قیمت در حال تشکیل اوج پایین‌تری است اما اندیکاتور RSI اوج بالاتری را تشکیل داده است. این یعنی هر چند RSI نشانگر قدرت بالای خریداران است، اما به نسبت قدرت خریداران، قیمت به اندازه کافی بالا نرفته است. به همین دلیل اولین نشانه از تضعیف قدرت خریداران و بازگشت منفی است. در بازگشت‌های مثبت، هر چند RSI نشانگر قدرت بالای فروشندگان است، اما فروشندگان نتوانسته‌اند کف قیمتی پایین‌تری را در نمودار قیمتی تشکیل دهند. به همین دلیل می‌توان گفت که قدرت فروشندگان در حال تضعیف است.

در نمودار بالایی شاهد تشکیل بازگشت مثبت در بازار هستیم. به نحوه تشکیل کف‌های قیمتی جدید در نمودار قیمتی توجه کنید. کف قیمتی اول بالاتر از کف قیمتی دوم است. اما در اندیکاتور RSI، کف قیمتی جدید پایین‌تر از کف قبلی تشکیل شده است. تفاوت‌های زیادی بین سیگنال واگرایی و بازگشت‌ها وجود دارد:

  1. بازگشت‌های مثبت در محدوده بین ۳۰ تا ۵۰ واحدی تشکیل می‌شوند. اما واگرایی در محدوده اشباع فروش تشکیل می‌شود (یعنی زیر ۳۰ واحد).
  2. بازگشت‌های منفی در محدوده بین ۵۰ تا ۷۰ تشکیل می‌شوند. اما واگرایی در محدوده اشباع خرید تشکیل می‌شود (یعنی بالای ۷۰ واحد).
  3. در بازگشت منفی اندیکاتور RSI، اوج اول اندیکاتور RSI پایین‌تر از اوج دوم است (اوج اول < اوج دوم). درحالی‌که در واگرایی، اوج اول اندیکاتور RSI بالاتر از اوج دوم است (اوج اول > اوج دوم).
  4. در بازگشت مثبت اندیکاتور RSI، کف اول اندیکاتور RSI بالاتر از کف دوم است (کف اول > کف دوم). درحالی‌که در واگرایی، کف اول اندیکاتور RSI پایین‌تر از کف دوم است (کف اول < کف دوم).
     

 

 

دامنه نوسانات اندیکاتور RSI در بازار های روند دار

منبع: iranbourseonline

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را از طریق فرم زیر اسال نمایید

نظرسنجی

مارا دنبال کنید