توجه: 
1- فعالیت در بازار فارکس، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران قانونی نیست.
2- ما در پایگاه خبری بازار مشترک، تنها به آموزش فارکس برای فارسی زبانان در سراسر جهان می پردازیم و هیچ گونه فعالیتی دیگری در این بازار مالی نداریم. (اسامی کارگزاری های اعلام شده در مطالب آموزشی صرفا جهت بررسی و استفاده از دموهای آموزشی آن ها است)
3- بازار فارکس، بازار خطرناکی است و اگر اشتباه کنید ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید. پس حتما با آموزش درست و آگاهی پای به این بازار بگذارید. 

 

 

سطح متوسط - قسمت 38

 

سراغ سایت موسیقی یا انیمیشن ژاپنی نرفته اید. نه، «Ichimoku Kinko Hyo» یا همان ایچیموکو کینکو هیو معادل ژاپنی «انشالله که پیپ ها به شما خیر و برکت دهند» نیست. با این حال می تواند به شما کمک کند بتوانید پیپ ها را شکار کنید. ابتدا نگاهی به سرفصل های بخش اندیکاتور ایچیموکو بیندازید:

 


بیشتر بخوانید:

آموزش فارکس (0 تا 100 آموزش فارکس)


 

 

اندیکاتور ایچیموکو چیست؟

اندیکاتور Ichimoku Kinko Hyo (IKH) اندیکاتوریست که مومنتوم قیمت در آینده را اندازه گیری کرده و مناطق حمایت و مقاومت را تعیین می کند. خب پس 3 تا چیز شد یکی! همچنین، بهتر است بدانید که از این اندیکاتور عمدتا در جفت ارز های دارای JPY استفاده می‌شود.

برای اینکه چند کلمه ژاپنی هم به گنجینه واژگان شما اضافه کنیم، بهتر است بدانید کلمه ichimoku به معنی «یک نگاه»، kinko به معنی «تعادل» و hyo در زبان ژاپنی به معنی «نمودار» است. حال اگر کلمات را در کنار هم قرار دهیم، عبارت ichimoku kinko hyo مخفف کلمه «نگاهی به نمودار در حالت تعادل» بدست می آید. چی! اینها یعنی چه؟ احتمالا یک نمودار توضیح همه چیز را آسان تر می سازد …


اوه. کمکی نکرد که هیچ! بدتر هم شد و خط های بیشتری اضافه کرد. نتیجه بیشتر شبیه دستگاه لرزه نگاری زلزله شد. پیش از اینکه درس امروز را قلمبه سلمبه بنامید و از جای خود بلند شوید و بروید، بیایید اجزای Ichimoku Kinko Hyo را از هم باز کنیم تا درک آن آسان شود.

از اندیکاتور ایچیموکو کجا می توان استفاده کرد؟

اما قبل از انجام این کار، ابتدا 2 مورد در خصوص این اندیکاتور را باید بدانید:

  • از ایچیموکو می توان در هر بازه زمانی و برای هر دارایی قابل معامله استفاده کرد. (در اصل از آن برای معاملات برنج استفاده می شده است!)
  • از ایچیموکو می توان هم در بازارهای صعودی و هم بازارهای نزولی استفاده کرد.

خب چه زمانی نمی توان از ایچیموکو استفاده کرد؟ وقتی هیچ روند مشخصی وجود نداشته باشد. اساساً، وقتی بازار رنج یا خنثی معامله می شود یا بعبارتی بدون روند است. وقتی قیمت در دو طرف ابر در حال نوسان است و برای مدت زیادی خارج از ابر باقی نمی ماند، شما می دانید که بازار بی روند است. فهمیدید! افرین.

 

آموزش اندیکاتور ایچیموکو (اجزای Ichimoku)

حال بیایید ببینیم که معنی هر یک از این خط ها چیست.

Kijun Sen (خط آبی): از آن با نام خط استاندارد یا خط پایه یا مبنا نیز یاد می شود، این خط از طریق میانگین گرفتن بالاترین سقف و پایین ترین کف قیمت در 26 دوره گذشته محاسبه می شود.

Tenkan Sen (خط قرمز): از این خط به نام خط تاخیری نیز یاد می شود و از طریق میانگین گرفتن بالاترین سقف و پایین ترین کف برای 9 دوره گذشته بدست می آید.

Chikou Span (خط سبز): به این خط، خط چرخشی نیز گفته می شود. این خط قیمت بسته شدن امروز است که برای 26 دوره قبل ترسیم شده است.

Senkou Span (خطوط نارنجی): خط Senkou اولی با میانگین گرفتن Tenkan Sen و Kijun Sen محاسبه شده و برای 26 دوره بعدی ترسیم می شود.

خط دوم سنکو با میانگین گرفتن بالاترین سقف و پایین ترین کف برای 52 دوره گذشته تعیین می شود و 26 دوره پیش رو را ترسیم می کند.

 

گرفتید چی شد؟ خب، لازم نیست حفظ کنید چطور هر یک از خط ها را محاسبه کنید. مهمترین نکته این است که بدانید چگونه این خطوط تفننی را تفسیر کنید.

نحوه معامله با استفاده از Ichimoku Kinko Hyo

سنکو

اجازه دهید ابتدا نگاهی به چرخه سنکو بیندازیم. اگر قیمت بالای چرخه سنکو باشد، خط بالایی به عنوان اولین سطح حمایت و خط پایین به عنوان سطح حمایت دوم عمل می کند. اگر قیمت زیر چرخه سنکو باشد، خط پایین بعنوان اولین سطح مقاومت و خط بالایی، بعنوان سطح مقاومت دوم عمل می کند. گرفتید؟

کیجون سن

در همین حال، Kijun Sen به عنوان اندیکاتوری از حرکت قیمت در آینده عمل می کند. اگر قیمت بالاتر از خط آبی باشد، می تواند به صعود ادامه داده و بالاتر رود. اگر قیمت زیر خط آبی باشد، ممکن است به روند نزولی ادامه دهد.

تنکان سن

Tenkan Sen اندیکاتور روند بازار است. اگر خط قرمز در حال حرکت به سمت بالا یا پایین باشد، نشان دهنده روند گرفتن بازار است. اگر به صورت افقی حرکت کند، نشان دهنده این است که بازار رنج یا بدون روند است.

چیکو اسپان

و در آخر، اگر Chikou Span یا خط سبز از پایین به بالا قیمت را قطع کند، سیگنال خرید است. اگر خط سبز از بالا به پایین قیمت را قطع کند، سیگنال فروش است. در اینجا نمودار پر از خطوط یک بار دیگر ارائه می شود، این بار همراه با سیگنال های معاملاتی:
 

 

مطمئناً در ابتدا پیچیده به نظر می رسد اما این بچه سطوح حمایت و مقاومت، کراس اوورها، اسیلاتورها و اندیکاتور های روند همگی با هم را در خود دارد! شگفت انگیز است، نه؟ از Ichimoku به عنوان یک اندیکاتور دنباله روی روند می توان در هر بازار و در هر بازه زمانی استفاده کرد. فارغ از بازار، ایچیموکو تأکید می کند که معامله در جهت روند انجام شود و نه بر خلاف آن.

ایچیموکو با پیروی از روندها، می تواند مانع از ورود شما در سمت اشتباه بازار شود. خب خب، تا اینجا یک میز شام با مخلوطی از اندیکاتور ها را خدمت شما فراهم آوردیم. بیایید ببینیم که چگونه می توانیم همه چیزهایی که یاد گرفتید را در کنار هم قرار دهیم…

 

کاربرد اندیکاتور ایچیموکو در کجاست؟

همانطور که تا الان متوجه شدید، اندیکاتور ایچیموکو می‌تواند به شناسایی خطوط حمایت و مقاومت کمک کرده و همچنین، خط روند را مشخص کند. با استفاده از این اندیکاتور می‌توان در تایم فریم‌های مختلف، نقاط ورود و خروج را بهتر تشخیص داد. البته فراموش نکنید که این اندیکاتور می‌تواند مومنتوم و جهت بازار را نیز مشخص کرده و مانع از انجام معاملات در سمت اشتباه بازار شود. به صورت خلاصه، کاربردهای Ichimoku به شرح زیر هستند:

  • تشخیص روند حرکت دارایی
  • تشخیص خطوط حمایتی و مقاومتی
  • تشخیص مومنتوم و جهت بازار
  • تشخیص نقاط ورود و خروج از معاملات
  • تشخیص نقاط اصلاح دارایی

البته به هیچ وجه نمی‌توان تنها با استفاده از یک اندیکاتور، بازار را تحلیل کرد. به همین جهت است که باید بر مبنای استراتژی معاملاتی، چند اندیکاتور را با یکدیگر ترکیب نمود تا سیگنال‌های بهتری از بازار دریافت کرد. این موضوع، سرفصل بخش بعدی است که خواهید خواند.

 

نکته طلایی ایچیموکو

یکی از ویژگی‌های ایچیموکو این است که برای تحلیل‌های میان مدت و بلند مدت، کاربرد دقیق‌تری دارد. همانطور که وبسایت رسمی متاتریدر بیان کرده است، این اندیکاتور در تحلیل‌های هفتگی و یا حداقل روزانه، سیگنال‌های بهتری را در اختیار تریدرها قرار می‌دهد. این قانون طلایی در کمتر مرجع آموزش فارکس فارسی زبان بیان شده است.

 

مزایای استفاده از Ichimoku

  1. از ایچیموکو میتوان در تمامی بازارهای مالی شامل سهام، بازار آتی یا فیوچر، آپشن مارکت، فارکس، شاخص‌ها، رمزارزها، فلزات گران بها و حتی بورس ایران استفاده کرد.
  2. با استفاده از این اندیکاتور می‌توان در کمترین زمان ممکن، بیشترین اطلاعات را در خصوص حرکت، احساسات معامله‌گران، مومنتوم و قدرت روند به دست آورد.
  3. تصویری که ایچیموکو از روند نشان می‌دهد کاملا واضح بوده و اطلاعات بسیار زیادی را در دل خود داده تا حدی که بعضی از تریدرها معتقدند این اندیکاتور، قابل اعتمادتر از پرایس اکشن هست.
  4. با استفاده از این اندیکاتور می‌توان شکست جعلی را با دقت بسیار بالایی تشخیص داد.

 

آموزش راه اندازی ایچیموکو در متاتریدر

از آنجاییکه متاتریدر 4 رایج‌ترین پلتفرم معاملاتی است، بنابراین در این بخش راه اندازی این اندیکاتور در MT4 را آموزش می‌دهیم. از آنجاییکه ایچیموکو در خود متاتریدر وجود دارد، نصب و راه‌اندازی آن بسیار ساده بوده و نیاز به دانلود فایلی ندارد. ابتدا وارد منوی Navigator شده و سپس پوشه‌ها را مطابق تصویر زیر باز کنید و نهایتا بر روی Ichimoku Kinko Hyo دابل کلیک کنید.

 

بعد از کلیک کردن بر روی این اندیکاتور، یک صفحه‌ی جدید باز شده تا مقادیر را تنظیم کرده و یا رنگ‌بندی خطوط مختلف را تغییر دهید. به طور پیش فرض، مقادیر تکان سن بر روی 9، کیجون سن بر روی 26 و سنکو اسپن بی برروی 52 تنظیم شده است.

 

 

 

 

نحوه ترکیب چند اندیکاتور در انجام معاملات

نویسنده: سید محمد تبادکانی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را از طریق فرم زیر اسال نمایید

نظرسنجی

مارا دنبال کنید