طبیعتا به عنوان یک تریدر فارکس، قبل از شروع معامله اولین چیزی که ذهن شما را درگیر می کند اعتبار بروکری است که قصد دارید با آن معامله کنید.
به همین خاطر اگر آماری از جستجوهای گوگل را چک کنید این عبارت ها را زیاد می بینید؛ کلاهبرداری آلپاری، کلاهبرداری فیبوگروپ، کلاهبردای روبوفارکس، کلاهبرداری لایت فارکس، کلاهبرداری هات فارکس و …
البته ممکن است کلمات جستجوی تغییر کند. مثلا آیا آلپاری معتبر است؟ یا بروکر معتبر فارکس. تریدرها این عبارات را جستجو می کنند که ببینند آیا بروکرهای آنها سابقه منفی دارند یا خیر.
بیشتر بخوانید:
آموزش فارکس (0 تا 100 آموزش فارکس)
اینکه بدانید بروکر فارکس شما کلاهبردار است یا خیر بسیار مهم است. به هر حال شما قصد دارید سرمایه خود را به آنها بسپارید اما وسواس در این مورد تمرکز بر روی معاملات را از شما می گیرد.
این را بدانید که هیچ بروکر بی عیب و نقصی در سرتاسر دنیا نداریم. پس اگر بروکر خود را با تحقیق انتخاب کردید بدون نگرانی با آن کار کنید و مشکلات جزئی آن را نادیده بگیرید.
بله اگر شرایط معاملاتی بروکر برای شما مناسب نبود می توانید بروکر دیگری را امتحان کنید.
در این بخش سعی می کنیم نکاتی برای تشخیص یک بروکر کلاهبردار به شما ارائه دهیم. در مورد کلاهبرداری بروکر فیبوگروپ در ادامه مقاله توضیح دادیم.
تشخیص بروکر کلاهبردار از ظاهر سایت
طبیعتا یک بروکر فارکس برای اینکه بتواند قوی کار کند باید سرمایه گذاری میلیون دلاری داشته باشد. اولین جایی که این سرمایه گذاری خود را نشان می دهد ظاهر سایت بروکر است. شخصا سایتی را دیدم که ادعای بروکری داشت اما از سیستم مدیریت محتوای رایگان وردپرس استفاده می کرد!! طبیعی است که به چنین بروکری نباید اعتماد کرد.
پنل کاربری بروکر نیز می تواند در این مورد به شما کمک کند. اگر می بینید پنل کاربری بروکری که قصد کار کردن با آن را دارید ضعیف و پر از عیب و ایراد است سریع از آن خارج شوید. یک بروکر معتبر با نیت ماندگاری بلند مدت روی این موارد بسیار سرمایه گذاری می کند.
رگوله بودن بروکر فارکس
در کشورهای مختلف سازمان هایی وجود دارند که وظیفه قانون گذاری و نظارت بر بازارهای مالی مثل فارکس را دارند. اصطلاحا به این سازمان ها نهادهای رگولاتوری گفته می شود.
به بروکری که از یکی از این نهاد مجوز داشته باشد، رگوله آن سازمان گفته می شود. به عنوان مثال بروکر هات فارکس رگوله FCA انگلستان را دارد. یا بروکر FBS رگوله CySec قبرس.
متاسفانه در عمل این نهادهای رگولاتوری به خاطر تحریم، کمکی به تریدرهای ایرانی نمی کنند. اما اگر کارگزاری که قصد معامله با آن را دارید رگوله معتبری داشته باشد می تواند به نوعی اطمینان خاطر برای شما باشد. چون به هر حال تحت نظارت است.
رگولاتوری های معتبر حال حاضر بازار فارکس عبارتند از:
- NFA آمریکا
- FCA انگلستان
- ASIC استرالیا
- CySec قبرس
- FiNMA سوئیس
- BAFIN آلمان
دقت داشته باشید که بروکرهایی که رگوله نهادهای بالا هستند به دلیل تحریم نمی توانند به مشتری های ایرانی مستقیم خدمات دهند. برای حل این مشکل معمولا شرکت هایی را در جزایر آفشور مثل سیشلز ثبت می کنند و با شعبه آفشور خود به ایرانی ها خدمات می دهند. هرچند عملا مزیت رگوله بود برای ما از دست می رود ولی اعتبار بروکر سرجای خود باقی است.
سابقه فعالیت در بازار فارکس
اینکه بروکری تازه یک سال است که ثبت شده و شروع به کار کرده است.
هرچند دلیل بر کلاهبردار بودن آن نیست ولی ریسک کار را بالا می برد. همیشه سعی کنید با بروکرهایی کار کنید که سابقه چندین ساله در بازار را داشته باشند. این سابقه باعث می شود کیفیت کار بروکر نمایان شود و اگر ضعفی دارد منتشر شود. در حال حاضر آنقدر بروکر با سابقه در دسترس وجود دارد که نیازی به قبول ریسک کار با بروکر تازه وارد نیست.
رنک الکسای بروکرهای کلاهبردار فارکس
شاید رنک الکسا از نظر خیلی ها برای اعتبارسنجی بروکر فارکس به کار نیاید. اما از نظر ما می تواند کمک خوبی در این مورد باشد. وبسایت الکسا اطلاعات مفیدی در مورد رتبه تمام وبسایت ها و همچنین کشور کاربران وبسایت در اختیار ما می گذارد.
طبیعتا یک بروکر فارکس معتبر باید بازدیدکننده خوبی داشته باشد. همچنین بازدیدکننده های سایت بهتر است در کشورهای محتلف پراکنده باشند تا اینکه همه آنها از یک کشور خاص باشند.
هرچه رنک الکسای بروکر بهتر باشد، نشان از اقبال عمومی بهتر بروکر است. وقتی بروکری در بین تریدرها شایع بود، اگر تخلفی داشته باشد، تخلفش دهان به دهان خواهد چرخید و همه از آن مطلع می شوند.
مارکت میکر بودن یا نبودن
در مقاله انواع بروکرهای فارکس، در مورد اینکه بروکر مارکت میکر چیست توضیح دادیم. اگر در گروه ها و انجمن های فارکسی عضو باشید احتمالا این جمله را شنیدید که فلان بروکر، مارکت میکر هست و خوب نیست. اما در واقع این استدلال که چون فلان بروکر، مارکت میکر هست پس بروکر خوبی نیست درست نیست. شاید اگر بگوییم 95 درصد بروکرهایی که به مشتریان معمولی فارکس خدمات می دهند مارکت میکر هستند گزاف نباشد.
به دلیل ماهیت بازار فارکس طبیعتا مارکت میکری برای بروکرها سود بیشتری دارد و آنها از این سود نخواهند گذشت. اما آنها می توانند در عین اینکه مارکت میکر هستند کار خود را درست انجام بدهند تا مشکلی برای تریدر پیش نیاید.
کلاهبرداری بروکرها
تقریبا میتوان با اطمینان گفت که بروکرها هیچگاه کلاهبرداری نکردهاند. چرا که بروکر، یک نهاد معتبر مالی است که تحت نظر مراجع اقتصادی بزرگ (در سطح کشوری و بین الملی) فعالی میکند. اما سازمانهایی هستند که ادعا میکنند بروکر معتبر هستند. اما در واقع این فقط یک ادعا است.
بنابراین، برای اینکه مطمئن شوید در دام کلاهبرداری بروکرهای بی اعتبار نمیافتید،
بررسی دو بروکر شناخته شده برای ایرانیان
بروکر فیبوگروپ
هرچند بروکر فیبوگروپ یکی از بروکرهای قدیمی فعال در بازار فارکس ایران است، اما به نظر میرسد دیگر باید نسخه آن را پیچید. هرچند شاید به ندرت پیدا کنید کاربری را که ادعا کند فیبوگروپ پول او را پرداخت نکرده است، اما مشکلات چیز دیگری است.
از مشکلات این بروکر ، دیر پرداخت کردن حساب مشتری و پشتیبانی ضعیف است.
بروکر تاپ چنج
یکی از صرافی هایی که این روزها کاربران فارکس زیادی دارد، صرافی تاپ چنج است. صاحبان این صرافی اصالتا روسی هستند. از طرفی اکثر بروکرهایی که با ایران کار می کنند نیز روسی هستند، از این رو تاپ چنج توانسته قراردادهای خوبی با این بروکرها ببندد که در نتیجه نرخ شارژ و برداشت مناسبی نیز ارائه می دهد.
در حال حاضر صرافی تاپ چنج بازار ایران را قبضه کرده و این نکته مثبتی نیست. متاسفانه در این سالها هرچه استقبال از TC Pay بیشتر شد، پشتیبانی آن ضعیف تر شد. ابتدا پشتبان آنلاین سایتشان حذف شد، بعد پشتیبان تلفنی حذف شد و حالا هم که تنها راه پشتیبانی آنها یعنی تیکت سایت ضعیف عمل می کند.
تاپ چنج کلاهبردار نیست، یعنی تا الان که گزارش کلاهبرداری از آن گزارش نشده است. اما با توجه به اینکه خارج از ایران هستند، پشتیبانی آنها روز به روز ضعیف تر میشود. بهتر است در کار کردن با آن احتیاط کنید. همیشه مشتری ها هستند که ضربه انحصار را می خورند.
جمع بندی
اینکه فلان بروکر فارکس کلاهبردار هست یا نیست را می شود تا حدودی با روش های بالا بررسی کرد. اما هیچ یک از موارد بالا نمی تواند دلیل قطعی بر اینکه یک بروکر کلاهبردار است یا خیر باشد. حتی از این بالاتر، حتی اگر شما درباره بروکری که تعداد زیادی مشتری دارد بشنوید که چند نفر ادعا می کنند کلاه آن برداشته شده است باز هم نمی شود به این ادعا اطمینان کرد.
دلیلش این است که متاسفانه بسیاری از تریدرهای فارکس اطلاعات دقیقی از نحوه کارکرد معاملات فارکس و همچنین قوانین بروکرها ندارند و بسیاری از شکایات ناشی از دانش کم معامله گر است.
بهترین راه برای اینکه در دام بروکرهای کلاهبردار نیوفتاد این است که بروکرهای معتبر فارکس را بشناسید.
فعلا به شما پیشنهاد بررسی دو بروکر زیر را می دهیم:
تذکر: ما هیچ بروکری را در مطالب آموزشی تایید نمی کنیم.
لطفا در نظر داشته باشید در این قسمت منظور از کلاهبردار، فقط بروکری است که پول معامله گر را بدون دلیل بالا می کشد. در مورد سایر مصادیق کلاهبرداری مثل دست کاری چارت و قیمت هرچند ممکن است مواردی در برخی بروکرها دیده شود، اما حکم کلی نمی توان داد.
نویسنده: سید محمد تبادکانی
دیدگاه ها
salmani.behjat.ali1984@gmail.com
2022-07-12 23:05:24
با سلام لطفا و خواهشاً رسانه بکنید من علی بهجت مدیر شرکت آکو ترید استانبول هستم متاسفانه نماینده و ای بی بروکر آیرون آف اکس بودم و مبلغ ۱۴۰ هزار دلار من و مجموعه ام رو مسدود و بلاک کرده و اجازه دسترسی رو نمیدهند و متاسفانه دستمان به جایی نمیرسه لطفا از کلاه برداری این بروکر ironfx در همه جا پرده برداری کنید من کاملا با مدرک و اسناد براتون ثابت میکنم و مدیرشان امید همایونی که استاد کلاه برداری و مخ زنی هست لطفا در دام این بروکر گرفتار نشوید ممنون