سید جلال ابراهیمی، در گفتگو با خبرنگار «بازار مشترک» به پخش برخی اخبار و شایعات در فضای مجازی و برخی رسانه ها در مورد کلاهبردای ترک ها از سرمایه گذاران در این کشور واکنش نشان داد و گفت: واقعیت این طور نیست و برخی افراد که به دنبال منافع شخصی هستند در تولید و انتشار این شایعات دامن زده اند و و اطلاعات غلط به مردم می دهند.

ترکیه به سرمایه گذاران احترام می گذارد

مدیر مرکز مطالعات، تحقیقات و پژوهش ایران و ترکیه با تأکید بر اصل احترام به سرمایه گذاران در ترکیه گفت: برخی با تبلیغات سعی می کنند از ترکیه یک بهشت برین بسازند در صورتیکه اینطور نیست و ترکیه کشوری شبیه ایران است با این تفاوت که به صادرات و همچنین جذب سرمایه توجه دارد و برای این منظور به تجار، بازرگانان و سرمایه گذاران خارجی نگاه ویژه ای داشته و جلب رضایت این افراد اهمیت خاصی برای این کشور دارد. 

ترکیه به افراد خارجی، چه به عنوان گردشگر، چه سرمایه گذاری که در این کشور شرکتی ثبت می کند، ملکی می خرند و یا خانه ای اجاره می‌کند با دید احترام نگاه می‌کند و سعی می‌کند تا سرمایه گذاران بیشتری را جذب کند.
دکتر جلال ابراهیمی در ادامه گفت: فردی که خانه ای در ترکیه میخرد و یا اجاره می کند، باید شارژ پرداخت کند، لوازم تهیه کند، ممکن است تعمیرات خانه داشته باشد و ... و این موارد را باید از ترکیه فراهم کند. پس حتی فردی که خانه ای اجاره میکند و در سال مدت کوتاهی در ترکیه اقامت دارد هم با ایجاد اشتغال و حمایت از بازار برای اقتصاد ترکیه مفید است.

کسی که با خرید ملک سرمایه گذاری میکند، در واقع سرمایه خود را در اختیار بنگاه‌ها و صنعت ساخت و ساز آن کشور قرار می دهد. صنعتی که می تواند برای 18 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال آفرینی کند.

 ترکیه به تمامی این موارد توجه می کند و برای افرادی که با انتقال سرمایه خود برای آن ها سودآوری به همراه دارد احترام ویژه ای قائل است و به هیچ عنوان کلاهبرداری دولت ترکیه از سرمایه گذاران صحت ندارد.

هدف از سرمایه گذاری در ترکیه 

ابراهیمی هدف از سرمایه گذاری در ترکیه را اینچنین توضیح داد: افراد با هدف دریافت اقامت یا تابعیت ترکیه و سهل شدن ترددشان به این کشور، در ترکیه ملکی خریداری می کنند. در ترکیه خرید ملک برای گرفتن تابعیت این کشور سرمایه گذاری تلقی می‌شود و اگر فرد بخواهد در این کشور بماند و کارت ملی آن کشور (کیملیک) را دریافت کند می‌بایست چند سال در این کشور اقامت داشته باشد و سرمایه اش در ترکیه بماند. این روند به این گونه نیست که فرد بتواند به سرعت کارت شهروندی ترکیه را دریافت کند و در نهایت از این کشور خارج شود تا هر زمانی که دوباره به این کشور بازگردد بتواند از مزایای حضور در این خاک استفاده کند و پس از گذشت دو یا سه ماه از دریافت کارت شهروندی ملک خود را بفروشد و قصد خروج سرمایه از ترکیه را داشته باشد.

این مقام مسئول، سرمایه گذاری در بانک یا خرید ملک را از جملۀ مهم‌ترین شرایط دریافت شهروندی کشور ترکیه (کیملیک) دانسته و گفت: فرد پس از سرمایه گذاری برای دریافت اجازه اقامت ترکیه اقدام می کند و پس از آن که برای دولت ترکیه مشخص شد که این فرد، برای تأسیس یک شرکت، خرید ملک و یا هر نوع سرمایه گذاری دیگری به ترکیه آمده است و برای چند سال آینده خود و سرمایه اش در ترکیه برنامه ریزی کرده، پس از طی مراحل اداری و مصاحبه با شخص به او شهروندی اهدا می کند. 

وی در ادامه در مورد میزان سرمایه گذاری گفت: اگر سرمایه‌ گذاری در حدود 200 هزار دلار باشد به فرد اجازه اقامت قانونی در ترکیه (کیملیک) و اگر 500 هزار دلار به بالا باشد، فرد سرمایه گذار می تواند با درخواست از دولت ترکیه، تابعیت این کشور (سیتیزن) را دریافت کند، 

فروش ملک تنها به یک ترکیه ای

مدیر مرکز مطالعات، تحقیقات و پژوهش ایران و ترکیه در ادامه به سود جویی یا بی اطلاعی برخی از سرمایه گذاران به قوانین سرمایه گذاری در این کشور اشاره کرد و گفت: در برخی از موارد، افراد سرمایه گذار پس از سرمایه‌گذاری و دریافت اقامت یا تابعیت ترکیه، می خواهند ملک خود را به دوستان و آشنایان خود بفروشند تا آنها نیز بتوانند از تسهیلات مورد نظر استفاده کنند، در حالی که این امر شدنی نیست و دولت ترکیه اقامت یا تابعیت را به شرط سرمایه گذاری برای چند سال در اختیار آن فرد قرار داده است.

وی در مورد اجباری بودن فروش ملک خریداری شده توسط سرمایه گذاران خارجی تنها به یک فرد ترکیه ای نیز گفت: فردی که ملکی در ترکیه تهیه می کند و به واسطه آن اقامت یا تابعیت ترکیه را تهیه میکند (قبل از 5 سال) تنها می تواند آن ملک را به یک فرد ترک بفروشد چرا که فرد سرمایه گذار هویت ترکیه را گرفته و موقع فروش باید هویت ترکی را به یک ترکیه ای برگرداند.

نقش دلال ها در گرانفروشی املاک ترکیه 

جلال ابراهیمی با اشاره‌ بی اطلاعی برخی سرمایه گذاران گفت: افراد خارجی که به ترکیه می‌روند و بدون مطالعه و بررسی و بدون هیچ‌گونه شناخت قبلی و مشاوره با مشاورین آگاه، اقدام به خرید ملک می‌کند و تصور می‌کند با داشتن تابعیت ترکیه و گرفتن پاسپورت این کشور، می توانند بدون ویزا به کشورهای اتحادیۀ اروپا سفر کند، همان میزان سرمایه ای که دارند را از دست می‌دهند و بدونه سرمایه به کشور خویش باز می‌گردند.

این کارشناس مسائل ترکیه در مورد فروش املاکی که سرمایه گذاران مبلغی بیشتر از ارزش واقعی آن پرداخت میکنند گفت: دلالان دلیل اصلی این موضوع هستند. در ایران نیز دلالان مسکن در تعیین قیمت ملک نقش دارند. در ترکیه هم به این شکل است و دلالان، املاک را با قیمت هایی بسیار بیشتر از ارزش آن به سرمایه گذاران پیشنهاد می دهند و سرمایه گذاران ناآگاه فریب آن ها را میخورند. البته باید گفت دلالان رسمی ترکیه بسیار زیر ذره بین هستند و این مواردی که پیش آمده کار دلالان غیر رسمی است.

دلالانی که با تبلیغات در روزنامه و تلویزیون و فضای مجازی، با انواع اقسام ترفند ها سعی در جلب نظر فرد سرمایه گذار و کلاهبرداری از او را دارند. 

ابراهیمی در انتها به افرادی که قصد سرمایه گذاری در ترکیه را دارند گفت: اگر فریب تبلیغات را نخورند و با مطالعه و مشاوره با افراد آگاه اقدام کنند دچار ضرر مالی نخواهند شد. 
 

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را از طریق فرم زیر اسال نمایید

نظرسنجی

مارا دنبال کنید